Tejča Moškrič

https://pinard.si/wp-content/uploads/2020/10/Teja-Škodič-Zakšek-685x1024-1-640x957.jpg

Babica sem že dvajset let. Iz mojih izkušenj se je razvila želja pomagati, želja po spremembah. Dozorela je, ko sem dodobra spoznala britanski sistem obporodne oskrbe, ki je fokusiran na dobrobit mamice in njene družine.

Za ženske skrbim kontinuirano, stremim k najvišjemu nivoju varnosti in zadovoljstva ter po porodu ostanem z družinico, saj takrat potrebuje največ pomoči. Sem prva babica na balkanu, ki imam narejen doktorat iz babištva poleg tega se udeležujem mednarodnih konferenc in izobraževanj, da lahko vedno ponudim le najboljše.

Bodoče starše izobražujem in jim svetujem  o vsem potrebnem za zdravo nosečnost, lep porod in mirno starševstvo, posvečam pa se tudi nosečnicam z dodatnimi potrebami, kot so npr. medenična vstava, stanje po carskem rezu ali travma od prejšnjega poroda. Verjamem, da je izkušnja nosečnosti, poroda in starševstva pravzaprav zelo malo odvisna od tega, kaj se v resnici zgodi, največ pa od tega, kakšna občutja par prejema od osebja – če omogočimo spoštovanje, upoštevanje in občutek kontrole, niti še tako nepričakovan scenarij ni nekaj, kar bi pustilo negativna občutja v poporodnem obdobju.

V Sloveniji in na Hrvaškem, pravzaprav na celotnem Balkanu,  imamo poleg mene še veliko krasnih ljudi, ki imajo podobne cilje in namene ter svojo ekspertizo na perinatalnem področju. Za vas smo se združili v ekipo in izpeljali mednarodni projekt Virtualne šole za starše in projekt B-doula.

S hrvaškimi in češkimi kolegi smo dobitniki prestižnega Erasmus + projekta v vrednosti 207.000€, s pomočjo katerega smo v dveh letih naredili velik korak v obporodni oskrbi.

V prihodnosti se nameravamo povezati še na večih projektih, da bi zagotovili kvaliteto obporodne oskrbe in upoštevanje temeljnih pacientovih in človekovih pravic.

Skupaj bomo naredili razliko!

https://pinard.si/wp-content/uploads/2020/10/potpis.png
https://pinard.si/wp-content/uploads/2020/10/pinard-logotip-2.png

Obiščite nas na družbenih omrežjih:

https://pinard.si/wp-content/uploads/2020/10/pinard-logotip-2.png

Obiščite nas na družbenih omrežjih:

Copyright by PINARD.SI. All rights reserved. Development by Studio387, Inc.