SPREMSTVO PRI PORODU

Veliko ljudi misli, da je spremstvo izbrane dule ali babice pri porodu zgolj modna muha. Vendar pa raziskave ugotavljajo, da ima dula na porod zelo pozitiven vpliv. Če ima ženska ob porodu dulo, ima kar:

  • 31% manj možnosti za uporabo umetnih popadkov
  • 28% manj možnosti za carski rez
  • 12% več možnosti za spontan porod
  • 9% manj uporabe protibolečinskih sredstev
  • 14% manj možnosti, da bi bil novorojenček sprejet na intenzivno nego
  • 34% manj možnosti, da ne bi bila zadovoljna s svojo porodno izkušnjo

Spremstvo izkušene dule ali babice pri porodu se močno razlikuje od spremstva partnerja. Partnerjeve vloge ne more nadomestiti nihče. Spremljevalka ostane z žensko celoten čas poroda, se prilagaja njenim željam, ji pomaga ubesediti misli, obvladovati bolečino in ohraniti motivacijo, s čimer razbremeni partnerja, da je lahko bolj prisoten v samem procesu. Hkrati pa imamo ženske, ki smo šolane za spremljanje pri porodu, tudi znanja, ki jih od partnerja ne moremo pričakovati, zato lahko pomagamo na drugačen način.

Če imate več vprašanj ali si želite videti, kako se ujemamo, nas kontaktirajte. Dogovorili se bomo za brezplačno informativno srečanje, kjer boste izvedeli vse podrobnosti. Kontakti so zgoraj levo.

Mnenja zadovoljnih strank

Glede na to, da želim sprejemat informirane odločitve, sem zelo vesela, da sva si  prekrižali poti. Si moja zakladnica informacij, v katero se redno zatekam. V nosečnosti si mi dala ogromno nasvetov in delila z menoj svoje znanje, med porodom pa si bila vse, kar sem v tistem trenutku potrebovala – umirjena in opazna dovolj, da sem vedela, da se lahko oprem nate, a ne prevec, da bi motila sam porod. Ko bom naslednjič v veselem pričakovanju, me boš zagotovo spet spremljala, upam da takrat v domačem zavetju.

~ Nuša

https://pinard.si/wp-content/uploads/2020/10/pinard-logotip-2.png

Obiščite nas na družbenih omrežjih:

https://pinard.si/wp-content/uploads/2020/10/pinard-logotip-2.png

Obiščite nas na družbenih omrežjih:

Copyright by PINARD.SI. All rights reserved. Development by Studio387, Inc.