POPORODNA OSKRBA

Včasih je za mamico po porodu skrbela vsa vas (ponekod po svetu je še vedno tako), potem kasneje cela njena družina, še posebno ženske, danes pa ženska po porodu ostane sama. Na voljo imamo patronažno službo, s katero pa večina žensk ni zadovoljna, saj so to medicinske sestre, ki niso usposobljene za delo z ženskami po porodu, nimajo primernih znanj za reševanje težav z dojenjem in nekatere tega dela sploh ne opravljajo rade, kar se pozna na odnosu. Tudi njihov čas je močno omejen, saj poleg otročnic skrbijo še za ostarele in ljudi s paliativno oskrbo.

Mamica po porodu pa potrebuje nekaj drugega. Potrebuje osebo, ki:

  • si vzame čas in se ji ne mudi
  • je potrpežljiva in ne pozna neumnih vprašanj
  • ima potrebna znanja o stanju rodil po porodu in čišči
  • ima potrebna znanja, da pomaga rešiti vsako težavo z dojenjem
  • zna mamico pomiriti, ji vliti zaupanje in ji dati vedeti, da ji gre dobro
  • pozna znake fiziološke zlatenice in celjenja popka
  • zna starše naučiti pravilnega rokovanja z dojenčkom
  • pri mamici prepozna znake poporodne otožnosti in depresije, da ji lahko ponudi primerno pomoč

In točno to vam nudimo mi. Z vami bova glede na vaše potrebe delali babica in svetovalka za dojenje, da lahko rešimo čisto vsak problem in odgovorimo na vsako vprašanje. K vam seveda prideva osebno, število obiskov pa prilagodiva vašim potrebam. Ves čas sva dosegljivi tudi na telefon ali pisno, če se pojavijo dodatni dvomi.

Za dogovor glede obiska nas lahko kontaktirate že v nosečnosti ali pa po porodu, ko vidite potrebo po tem (kontakti so zgoraj levo).

vir: balancedbreastfeeding.com
vir: balancedbreastfeeding.com
Mnenja zadovoljnih strank

Poleg pomirjujočega (se pravi edino primernega za zensko po porodu) pristopa mi je bilo najbolj vseč to, da sem na obiskih z dojenčkom delala sama, Špela pa je zraven svetovala, pomagala in bila na voljo za vsa vprašanja. Tako se kasneje nisem toliko “lovila” kako in kaj, kot se to zelo rado zgodi, ko pride na obisk patronažna, vzame otroka in naredi svoje, mamice pa praktično ne poizkusimo nič. Hiter odziv, dostopnost ter posredovanje informacij, podprtih z objektivnimi argumenti ter viri. Hvala. Priporočam!

~ Nina

https://pinard.si/wp-content/uploads/2020/10/pinard-logotip-2.png

Obiščite nas na družbenih omrežjih:

https://pinard.si/wp-content/uploads/2020/10/pinard-logotip-2.png

Obiščite nas na družbenih omrežjih:

Copyright by PINARD.SI. All rights reserved. Development by Studio387, Inc.