OBRED ZAPIRANJA KOSTI

Zapiranje kosti z rebozo trakom je starodavna tehnika južnoameriških babic. Namenjena je ženskam po porodu, izvaja se jo vsaj 6 tednov po porodu, po potrebi lahko tudi večkrat. Namen zapiranja kosti je večplasten – obred zelo pomaga ženskam, ki imajo bolečine v medeničnem obroču, prav tako pa je to čas, ko se ženska lahko sprosti in prepusti negovanju, ko lahko skupaj s prisotnima ženskama predela svojo porodno izkušnjo in se ji nudi prostor za izlivanje čustev glede materinstva.

zapiranje kosti

Zapiranje kosti srčno priporočamo ženskam z bolečinami v križu, trtici, kolkih ali sramni kosti, prav tako pa ženskam, ki se čutite obremenjene od materinstva in si želite 2 uri miru in negovanja.

Zapiranje kosti po porodu izvajava dve babici ali babica v kombinaciji z dulo. Pri nas ta masaža obsega kar nekaj sklopov. Najprej pogovor o porodu s kratko analizo porodnega dogajanja, če jo želite. Potem sledi zapiranje kosti.

Med porodom je ženska odprla svoje telo in srce, da se je lahko rodil otrok. Raztegnjene vezi maternice in razrahljane kosti bokov se še niso vrnile v prvotno lego. Z omenjeno tehniko pa lahko pomagamo telesu zapreti kosti. Obstaja sedem področij kosti na telesu, ki jih zapiramo: področje glave, ramen, prsnega koša, bokov, stegen, meč in stopal. Pri delu se uporablja širši in daljši kos tkanine, s pomočjo katerega lahko kosti, npr.: boke stisneš, da se lažje vrnejo na prejšnje mesto.

Zapiranje kosti ni nova metoda, ampak zelo stara, skoraj že pozabljena. Nekatere babice in prababice bodo še znale povedati, da so si tudi one ali njene znanke na tesno povijale boke po porodu in s tako povitimi boki še nekaj tednov hodile naokoli. V praksi se pokaže, da se po tretmaju ženske zelo dobro počutijo: prebava se izboljša, utrujenost in razne bolečine izginejo, ublaži se nihanje razpoloženja, psihofizično počutje je boljše. Mamice so umirjene, manj zaskrbljene zaradi novih izzivov, ki jih čakajo.

Prvi del rituala je kopel, ki si jo pripraviš sama po svojem občutku in želji – namakanje v kadi z dodatkom izbranih eteričnih olj ali brez. Namen tega je, da se čimbolj sprostiš in da se tvoje telo segreje in zmehča, kopel pa naj bi trajala toliko časa kot tebi ustreza. Lahko se tudi samo stuširaš. To lahko opraviš pred najinim prihodom. Drugi del rituala je kratka masaža. Zmasirali te bomo (najbolje z oljem, lahko pa tudi brez, če ti ne paše) in tako vzpostavili telesni stik s teboj ter te dodatno sprostili in pripravili na ključni del rituala. Sama boš povedala kako želiš da te zmasirava. Lahko samo roke, noge in obraz, lahko pa po celem telesu. Tretji del je ključni del rituala – povezovanje telesa z rebozo trakovi in rutami. Fino je, če se med masažo in tem delom rituala vrti mirna tiha glasba po tvoji želji, nekaj kar te sprošča, pomirja… Lahko si jo sama prej pripraviš. Četrti del rituala pa je zaključek, ko si damo čas in prostor za podelitev izkušnje, občutkov, uvidov… Cena za celoten ritual je 120€, vključeni potni stroški.

https://pinard.si/wp-content/uploads/2020/10/pinard-logotip-2.png

Obiščite nas na družbenih omrežjih:

https://pinard.si/wp-content/uploads/2020/10/pinard-logotip-2.png

Obiščite nas na družbenih omrežjih:

Copyright by PINARD.SI. All rights reserved. Development by Studio387, Inc.