Oblikovanje porodnih želja je pomemben proces pri nosečnici, saj se z razmišljanjem o porodu nanj pripravlja in se ga, če si je zagotovila oskrbo, ob kateri se počuti varno, poroda prične veseliti. Sodelovanje partnerja je zelo koristno, kajti ženska je med porodom povsem odsotna, zato je njegova vloga, da med porodom pazi nanjo in varuje njene interese. Porodne želje mora pisati vsaka ženska sama, pa vendar je to težko narediti, če sploh ne vemo, kakšne so možnosti. Prav tako je od porodnih želja odvisna izbira porodnega okolja, saj se odhod v porodnišnico, ki ne podpira našega dojemanja poroda, pogosto konča v nasprotju s pričakovanji in pusti dolgotrajne posledice na telesu in psihi ženske.

Na voljo imate možnost pomoči pri pisanju porodnih želja, saj zaradi dela v praksi dobro poznamo lastnosti in statistike slovenskih porodnišnic. Tako boste lahko izbrali najboljše okolje za svoj porod, kjer vam želja sploh ne bo potrebno povedati, saj so že samoumevno del prakse.

Srečamo se lahko osebno, lahko pa se pogovorimo tudi preko telefona ali v pisni obliki, kakor vam je ljubše. Vse skupaj poteka z vašim tempom in vašimi željami, mi pa vam ponudimo vse dostopne informacije o porodnih možnostih v Sloveniji in smiselnosti posameznih možnosti.

Lahko nam pišete, nas kontaktirate na facebooku ali pokličete na telefon (kontakti zgoraj levo).

Mnenja zadovoljnih strank

Prvič sem rodila z babico Tejo, ko je še delala v Postojnski porodnišnici in drugič me je bilo nekoliko strah, saj sem vedela, da te možnosti tokrat ne bo. Zanimalo me je, kaj lahko naredim, da bom imela najboljše možnosti za porod po svoji meri. Svetovala mi je, naj sestavim porodne želje in jih predstavim osebju v porodnišnici. Pri sestavljanju sem se nanjo obračala po nasvete in porodnišnica je moj načrt odobrila. Čeprav je bilo pri porodu nekaj presenečenj, sem hvaležna, da sem že prej predstavila svoj načrt osebju, saj je babica zaradi tega vedela, kaj si želim in smo uspeli najti rešitve, s katerimi sem se brez težav strinjala. Hvala, Teja!

~ Ana