https://pinard.si/wp-content/uploads/2020/10/navodnici.png
TEJA ŠKODIČ ZAKŠEK
Teja Škodič Zakšek sem prva doktorica babištva na Balkanu in direktorica Zavoda Indo Anai. Vodi me z dokazi podprta dobra praksa in iskrena skrb za dobrobit žensk in njihovih družin. Svoje življenje sem posvetila služenju ženskam. Znanje in prakso nabiram v tujini in doma, saj želim imeti na svojem področju najboljše možne rezultate.Sem babica ter dipl. inž. radiologije. Imam 20 let izkušenj v patronažni službi, porodnišnici in pri porodih izven porodnišnic, saj sem se v UK dobro spoznala z delovanjem porodnih centrov, babiških enot in samostojnih babic, ki porajajo v domačem okolju. Doma sem mamica treh hčerk in že tretja generacija babic v naši družini. Odkar sem spoznala, kako način poroda vpliva na stanje ženske še dolgo po njem, mi je zadovoljstvo žensk s svojo porodno izkušnjo visoko na seznamu prioritet.
https://pinard.si/wp-content/uploads/2020/10/potpis.png
https://pinard.si/wp-content/uploads/2020/10/uu-640x360.png

KSENIJA MALIA LEBAN

Sem konferenčna tolmačka in prevajalka ter soavtorica knjižne uspešnice z Manco Košir z naslovom Darovi minevanja. Ko sem prvič slišala za dule, sem globoko v sebi začutila, da sem poklicana služiti ženskam in jih pospremiti v izpolnjujočo izkušnjo. Zato opravljam delo spremljevalke v obporodnem obdobju in ob pomembnih življenjskih prehodih (dodatno sem usposobljena za obporodno spremljanje oseb, ki so doživele spolno zlorabo in nasilje, ter za spremljanje oseb, ki jih je zaznamovala obporodna travma).

Sem tudi pooblaščena voditeljica rdečih in dekliških šotorov ter starševskih krogov. Rodila sem se v rodbino oseb, ki so vselej ostajale zveste sebi in so veliko svojega znanja in vedenja, vključno z zeliščarskim znanjem, poznavanjem starih obredov, običajev in svetih krajev ter vedenja o pomenu prehodov, prenesle tudi name. Želim si, da bi bila vsaka nosečnica in rojevajoča ženska spoštovana in slišana ter da bi se vsak otrok rodil v ta svet nežno in z vsem dolžnim spoštovanjem do njegovega bitja.

https://pinard.si/wp-content/uploads/2020/10/manja-640x360.png

MANJA BABNIK LIPUŠČEK

Sem Manja Babnik Lipušček, mama treh otrok, v drugi nosečnosti sem se odločila za obporodno spremljevalko, Ksenijo Malio Leban, ki me je dobro pripravila na porod in poporodno obdobje, predvsem pa mi je dala podporo, ki sem jo potrebovala. Z mano je šla skozi dve nosečnosti, dva poroda in dve poporodni obdobji.

Življenje je naneslo, da sem, preko Ksenije spoznala Tejo Škodič Zakšek, obe sta moji mentorici.

Delo z otroki me je vedno veselilo, kar me je tudi pripeljalo na študij predšolske vzgoje, ki ga končujem. Po tretjem porodu sem začutila klic po tem, da bi delala z ženskami v poporodnem obdobju. Vem kako pomemben je čas po porodu in koliko podpore ženska potrebuje v tem čudovitem, a tudi sila napornem obdobju.

Sama sem imela polno podporo v tem času in to želim dajati naprej, da bi ženske zares imele podporo, ki jim pripada in ki si jo zaslužijo.

https://pinard.si/wp-content/uploads/2020/10/Simone-Kindermann-768x432-1-640x360.jpg

SIMONE KINDERMANN

Moje ime je Simone Kindermann in sem mama petih otrok. Ko sem po ločitvi z otroci ostala sama in brez službe, sem intenzivno razmišljala, česa naj se v življenju lotim, kaj me zanima in ni povezano z mojo osnovno izobrazbo – ki je univ. dipl. politologinja mednarodnih odnosov -, ampak o tej stvari veliko vem in me globoko zanima. Hitro sem spoznala, da je to svet nosečnosti, porodništva in ženske v tem najbolj ranljivem obdobju svojega življenja. Vedela sem, da sem na tem področju lahko koristna in zmorem pomagati. Težko namreč v življenju počnem stvari, ki mi ne predstavljajo smisla. Odločitev za porodno spremljevalko doulo se je rodila prav kmalu in tako sem svoje osebne izkušnje združila z znanjem in pridobila ustrezne certifikate pri Childbirth International. Sem porodna in poporodna doula ter inštruktorica priprave na porod; sem tudi inštruktorica masaže dojenčkov po metodi IAIM (International Association of Infant Massage). Znanje in izkušnje, osebna zavzetost in varnost so zame pri tem delu zelo pomembne vrednote. Na tem gradim in želim vsem mojim varovankam to posredovati.

https://pinard.si/wp-content/uploads/2020/10/nova.png

ALEKSANDRA KLOPČIČ

Po poklicu sem psihoterapevtka, avtorica knjige Dojenje po prvem letu in voditeljica skupine za mame Klepetek v Mali ulici. Vsa leta se moja strokovna pot usmerja k raziskovanju medosebnih odnosov, predvsem partnerskega odnosa po rojstvu otrok, starševstva in zgodnjega materinstva. Preprosto zato, ker verjamem, da nam vsem pripadajo odnosi, ki so nam v veselje in nas izpolnjujejo. Ko je porod za nami, se začne novo poglavje življenja. Predati se z dušo in telesom tej novi vlogi, v katero nas otroci s svojo nebogljenostjo kličejo, je lahko pravi izziv. Zlasti, če je naša zgodba zaznamovana s težkimi izkušnjami. Veliko bolje kot bati se predanosti in globine v odnosu, pa je verjeti, da je varen in ljubeč odnos nekaj po čemer  hrepenimo vsi in nam vsem tudi pripada.

Škoda se mi zdi, da bi se katera koli mama morala spraševati, ali je kaj narobe, če dojenje doživlja kot veliko več kot samo hranjenje, saj znanost podaja enoglasen odgovor na to vprašanje. In tako je tudi nastala knjiga, ki razloži, zakaj je dojenje pravzaprav odnos in zakaj je to za razvoj otrokove psihične strukture tako pomembno.

Pinard
zavod

V zavodu Pinard za ženske skrbimo kontinuirano, stremimo k najvišjemu nivoju varnosti in zadovoljstva ter po porodu ostanemo z družinico, saj takrat potrebuje največ pomoči.
Porod
Veliko ljudi misli, da je spremstvo izbrane dule ali babice pri porodu zgolj modna muha. Vendar pa raziskave ugotavljajo, da ima dula na porod zelo pozitiven vpliv. Spremstvo izkušene dule ali babice pri porodu se močno razlikuje od spremstva partnerja.
Po porodu
Včasih je za mamico po porodu skrbela vsa vas (ponekod po svetu je še vedno tako), potem kasneje cela njena družina, še posebno ženske, danes pa ženska po porodu ostane sama.
Dojenje
Uspešno se da rešiti karkoli – od pomanjkanja mleka, zamašenih vodov, mastitisa, glivic, in težav pri pristavljanju do neuspešnega črpanja, zaspanega dojenčka in zavračanja dojke...
Nega in skrb
Masaža v nosečnosti lahko pomaga, vendar se mora maser zavedati, da masira dva in s tem sebe opozoriti na večjo previdnost in nežnost. Izogibati se je treba predelu okoli trebuha, zlasti v prvem trimesečju.

Hvala za
izkazano zanimanje!

Če potrebujete nujno pomoč, pokličite na:
041 870 753 – Teja
Veselimo se vašega sporočila in bomo nanj odgovorili v najhitrejšem možnem času!

    https://pinard.si/wp-content/uploads/2020/10/pinard-logotip-2.png

    Obiščite nas na družbenih omrežjih:

    https://pinard.si/wp-content/uploads/2020/10/pinard-logotip-2.png

    Obiščite nas na družbenih omrežjih:

    Copyright by PINARD.SI. All rights reserved. Development by Studio387, Inc.